Aurinkoenergia info


Mitä on aurinkoenergia? 

Aurinkopaneelit

Aurinkoenergia on tekniikka, jota käytetään hyödyntämään aurinkoenergiaa ja tekemään siitä käyttökelpoinen. 
Vuodesta 2011 lähtien tekniikka tuotti alle kymmenesosan prosentista maailman energian tarpeesta.
Monet tuntevat ns. Aurinkosähkökennot tai aurinkopaneelit, joita löytyy esimerkiksi avaruusaluksista, talojen katoilta ja kannettavista laskimista.


Kennot on valmistettu puolijohdemateriaaleista.
Kun auringonvalo osuu soluihin, se koputtaa elektroneja löysästi atomistaan.
Kun elektronit virtaavat solun läpi, ne tuottavat sähköä. 

 

Auringon lämpövoimalaitokset käyttävät paljon laajemmassa mittakaavassa erilaisia ​​tekniikoita aurinkoenergian keskittämiseksi lämmönlähteeksi. 

Lämpöä käytetään sitten veden kiehuttamiseen höyryturbiinin ohjaamiseksi, joka tuottaa sähköä samalla tavalla kuin hiili- ja ydinvoimalat ja toimittaa sähköä tuhansille ihmisille. 

Aurinko on tuottanut energiaa miljardeja vuosia

Joka tunti aurinko säteilee enemmän energiaa maan päälle kuin se tarvitsee tyydyttääkseen globaalit energiantarpeet koko vuodeksi. 
 

Kuinka valjastaa aurinkovoimaa

Yhdessä tekniikassa pitkät U-muotoisten peilien kourut keskittävät auringonvalon keskiosan läpi kulkevaan öljyputkeen, sitten kuuma öljy kiehuttaa vettä sähköntuotantoon.
Toinen tekniikka käyttää siirrettäviä peilejä keskittämään auringonsäteet keräilyn tornille, jossa vastaanotin istuu.
 Vastaanottimen läpi virtaavaa sulaa suolaa kuumennetaan generaattorin käyttämiseksi.
Samoin katolla olevat imukykyiset levyt voivat kuumentaa nestettä putkissa, jotka toimittavat taloon lämmintä vettä. Aurinkoenergiaa pidetään ehtymättömänä polttoaineen lähteenä, joka on saastuttamaton ja usein meluton.

 Teknologia on myös monipuolinen 

Esimerkiksi aurinkokennot tuottavat energiaa kaukaisiin paikkoihin, kuten satelliitteihin maapallon kiertoradalla ja mökkeihin syvälle Kalliovuorille yhtä helposti kuin niitä voivat käyttää kerrotalot ja tulevaisuuden sähköautot. 

Sudenkuopat

Aurinkoenergia ei toimi öisin ilman virtalähdettä, kuten akkua, ja pilvinen sää voi tehdä tekniikasta epäluotettavan päivän aikana.
Aurinkoteknologia on myös erittäin kallista ja vaatii paljon maa-aluetta aurinkoenergian keräämiseksi nopeudella, joka on hyödyllinen monille ihmisille.
Haitoista huolimatta aurinkoenergian käyttö on lisääntynyt noin 20 prosenttia vuodessa viimeisen 15 vuoden aikana nopeiden laskujen ja tehokkuuden lisääntymisen ansiosta.
Japani, Saksa ja Yhdysvallat ovat tärkeitä aurinkokennojen markkinoita. 
Verokannustimilla ja tehokkaalla koordinoinnilla energiayhtiöiden kanssa aurinkoenergia voi maksaa itsensä takaisin usein viidestä kymmeneen vuoteen.
Tilaa aurinkopaneelit itsellesi täältä netin halvimpaan hintaan: Aurinkopaneeli 12V20A 200/300w + säädin + johtosarja